Lucrarile de la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”, pe ultima suta de metri

Lucrarile de la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”, pe ultima suta de metri

Startul lucrărilor la vechea clădire a Colegiului Naţional Ion Maiorescu a fost dat în data de 10 martie, atunci când Executivul Primăriei a semnat contractul cu firma ce urma să preia lucrările de reparaţie, cu termen de finalizare în 12 septembrie. Valoarea totală a lucrării este de circa 28 de miliarde de lei vechi, municipalitatea câştigând un proiect cu finanţare europeană.
În prezent, lucrările de reamanajare şi reconsolidare ale Colegiului se află aproape de final, dat fiind faptul că s-a trecut la montarea gresiei şi a faianţei. Până la data de 12 septembrie, muncipalitatea are în vedere înlocuirea mobilierului vechi din sălile de clasă cu altul nou. Pe de altă parte, mobilerul vechi deja existent în sălile de cămin va fi reabilitat şi va fi dus liceelor şi şcolilor din municipiu al căror mobilier se află într-o stare de degradare totală.
Primarul Nicolae Barbu anunţa în conferinţă de presă că în data de 12 septembrie va fi organizată Ziua Porţilor Deschise, eveniment la care vor fi invitaţi toţi cei care vor să revadă liceul finalizat, oficialităţi giurgiuvene, foşti elevi sau persoane care s-au implicat în reabilitarea liceului.
Lucrările de consolidare în valoare de 28 de miliarde lei vechi fără TVA sunt efectuate cu bani de la Uniunea Europeană. Singurele cheltuieli suportate din bugetul local al municipiului se ridică la 4 miliarde lei vechi, la care se adaugă cele cu mobilierul şi amenajarea exterioară a curţii Colegiului.

Ultima modificare: 27.08.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Proiect de educatie rutiera sprijinit de Primaria Municipiului Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.